Voortplanting rattenZorg er tijdens de zwangerschap wel voor dat het vrouwtje steeds voldoende en gevarieerd voedsel tot haar beschikking heeft. Een rat is geen afval-eter. Schotel geen bedorven restjes voor en haal overgebleven etensresten tijdig uit de kooi om bederf voor te zijn. Bedorven etensresten kunnen diarree en zelfs blijvende neurologische schade veroorzaken en tot de dood van het ratje leiden. Vermijd ook gekruid, vet, gezouten of gezoet voedsel voor een tamme rat. Dit komt de gezondheid van het ratje niet ten goede. Bovendien beschadigt gezoet voedsel de tanden van de rat. Chocolade is voor ratten niét giftig (in tegenstelling tot bijvoorbeeld honden wel is het schadelijk voor de lever, en door zijn plakkerigheid kan de rat hier ook in stikken (zelfde geldt voor pindakaas).

voortplanting ratten
Voortplanting - tamme, ratten wiki

Ei: deze hoeft niet perse gekookt te zijn, mag ook rauw gegeven worden. Kwartel eieren zijn ze ook liefhebbers van. Deze zijn alleen iets duurder in aanschaf. Ongezoete ontbijtgranen: cornflakes, muesli. Yoghurt in beperkte mate. Hiervan zijn snoepjes verkrijgbaar bij een dierspeciaalzaak. Bijvoeding bewerken, jonge, zogende of verzwakte ratten kunnen bijgevoerd worden gezond met een papje van (meergranen) Brinta met sojamelk, kittenmelk of water. Het papje is makkelijk op te likken en daardoor uitermate geschikt voor jonge en verzwakte ratten. Koemelk is niet aangewezen daar ratten lactose-intolerant zijn en veroorzaakt diarree en darmbeschadiging. Ook zwangere ratten hoeven niet bijgevoerd te worden; overgewicht kan leiden tot een moeilijkere bevalling.

voortplanting ratten
Voortplanting, tamme, ratten wiki fandom powered by wikia

Rattan Furniture deals - up to 80 Off Rattan Furniture


Een ongepeld ei vergt uiteraard meer tijd, omdat het nog geopend moet worden. Stukjes fruit: appel, peer, meloen, aardbei, pruim, kers, mango, bessen, banaan stukken gekookte of rauwe groenten: broccoli, boontjes, witlof, wortel, bloemkool, tomaat, komkommer. (Koolsoorten en aardappels mogen absoluut niet oorzaak worden gegeven. Dit is niet gezond voor uw rat. Aardappels zijn zelfs giftig als ze niet lang genoeg door worden gekookt. Volkoren brood met extra veel pitten / crackers / rijstwafel/ gekookte pasta / gekookte rijst / gekookte aardappel. Vlees mag, het liefst vis of kip omdat het beter verteerbaar. Dat ze agressief worden van vlees is een fabeltje!Knaagdieren soorten ratten - anticimex, voortplanting


De slangen zijn ook vaak in de nabijheid van water te vinden, ze kunnen goed zwemmen, maar doen dat over het algemeen niet vrijwillig. Huisvesting voor een paartje volwassen Rode rattenslangen is een terrarium van ongeveer 100 X 50 X 50 cm voldoende, groter mag natuurlijk ook. Zorg ervoor dat het terrarium ontsnappingsvrij is, rode rattenslangen zijn ware ontsnappingskunstenaars. Een terrarium met schuifruiten en een vitrineslotje is aan te raden. Geef de slangen in de zomermaanden 11 tot 12 uur licht per dag, uv verlichting is niet nodig, maar geeft wel een mooi beeld in het terrarium. De temperatuur moet rond de 25 graden Celsius liggen, met een warmteplek onder de lamp. Probeer er voor te zorgen dat een gedeelte van het terrarium wat warmer is, zodat de dieren zelf hun optimale temperatuur kunnen kiezen.

voortplanting ratten
Schooltv: voortplanting - van vrijen tot geboorte

Uiterlijk een sierlijke, slank gebouwde wurgslang die maximaal 150 tot 180 centimeter wordt. De grondkleur is overwegend roodbruin, strogeel of grijs, met een verschillende hoeveelheid rode, zwartomrande vlekken op de rugzijde, die van kop tot staart lopen. Deze vlekkentekening is bij geen enkel dier hetzelfde. Pasgeboren slangen zijn vrij donker van kleur, maar worden met de jaren lichter. De buik is over het algemeen zwart wit geblokt. De schubben zijn ongekield.

Slangen blijven hun hele leven doorgroeien, jonge slangen groeien harder dan volwassen dieren. Jonge slangen vervellen ongeveer een keer per 2 maanden, volwassen slangen soms maar 1 of 2 keer per jaar. De rode rattenslang is waarschijnlijk de meest gehouden slang in gevangenschap en verdient met recht het predikaat beginnerslang, dit betekend overigens niet dat dit dier alleen door beginnende klaarmaken hobbyisten gehouden wordt, veel ervaren slangenhouders hebben dit dier ook in hun collectie. Verspreidingsgebied de rode rattenslang komt voor in het zuiden van de verenigde Staten. De slang komt voor in naaldbossen en cultuurgronden, waar hij op muizen en ratten jaagt in de maïsvelden vandaar de naam Cornsnake, wat in het Nederlands verworden is tot Korenslang. Ook word er nog wel eens gesproken over de maisslang, de guttata, of simpelweg Rattenslang. De rode rattenslang is een bodembewoner, de slang kan echter ook goed klimmen, mocht dat nodig zijn.

De rat (rattus rattus) by Thomas Brouwer on Prezi

Dagelijks moet het puist water worden ververst. Gebruik altijd lauw water. Voortplanting : de dieren zijn eierleggend. Het aantal eieren per legsel bedraagt 5 tot 15 stuks. Overige opmerkingen : Gemakkelijk te houden. Prima beginnersdier Is al vaak tot voortplanting gebracht. Elk dier is een krijg individu, het kan zijn dat een exemplaar afwijkt van de soortstandaard. U heeft geen vergunning nodig om dit dier te houden of te verkopen. Het is wel verstandig om, als u nakweek heeft, een administratie bij te houden van personen waar u dieren aan verkocht heeft.

voortplanting ratten
Ratten, pdf download books to read - latest Version

16x gezonde recepten die mannen ook lekker vinden

De bodem bestaat uit droog zand, grit of bark. Let op een goede bevestiging van het klimmateriaal. Minimale grootte terrarium: 100 x 50 x. Temperatuur : Dagtemperatuur: 20 -. Nachttemperatuur: 15 -. V oedsel : Dit dier eet levende warmbloedige dieren: muizen, ratten, hamsters, cavia's, gerbils of kleine (loop-)vogels kunnen worden aangeboden. Calcium of vitamines hoeven bij deze prooidieren niet te worden bijgevoerd, behalve als bepaalde ziekten worden geconstateerd. Houd 1 keer de bekbreedte van de slang aan druk bij het opvoeren van prooidieren. Water : de dieren vragen een grote waterbak.NL naam: Rode rattenslang, korenslang, latijnse naam : Pantherophis guttatus, grootte : tot.5 m, terrarium: 100x40x50. Herkomst: zuidelijke verenigde Staten, biotoop: Subtropische bossen, lampen: geen uv noodzakelijk, temperatuur: 25 tot 35 graden. Voeding: Knaagdieren, vogels, voortplanting: eierleggend, leeftijd: 15 tot 25 jaar, onderstaande gegevens staan aangemerkt ter verbetering. Download hier de pdf. Latijnse naam: Pantherophis guttatus, nederlandse naam : Korenslang / Rode rattenslang, duitse naam : Kornnatter, engelse naam : Corn snake / Red rat snake. Plaats in het dierenrijk: Klasse : Reptilia, onderklasse : Lepidosauria, orde : Squamata (hagedissen / slangen) Suborde : Serpentes (Slangen) Infraorde : caenophidia familie colubridae (ringslangachtigen) Onderfamilie colubrinae lengte : Tot krijg 120 cm Herkomst : Komt voor in vrijwel het geheel van de verenigde Staten. Terrariumtype : deze dieren vragen een redelijk droog, wat hoger terrarium met veel klimtakken, stronken en schors.

10 Tips om je zelfvertrouwen te verstevigen performa

Bied het aan in een voerbak die geregeld schoongemaakt wordt. Geef ratten voldoende voedsel; in de groei (tot ze 5 à 7 maanden oud zijn) moeten ze steeds voldoende voer tot hun beschikking hebben, oefeningen en is het aangewezen om daar extra dierlijke eiwitten bij te geven (bijvoorbeeld stukjes vlees of botjes). Nadien is het aan te raden de ratten dagelijks vers voer te geven, net genoeg zodat het de dag nadien tegen etenstijd volledig op is; zo vermijd je dat de ratten enkel het lekkers uit hun voerbak zullen eten, en de minder lekkere (maar even. Zo vermijd je ook dat ratten te dik worden; een rat die overgewicht heeft, heeft meer kans op allerlei aandoeningen als bumble foot, ouderdomsverlamming, suikerziekte, tumoren. Extra's bewerken, het basisvoer kan dagelijks aangevuld worden met een stukje groente, fruit, gevogelte, vis, eieren, ongezoete ontbijtgranen, gekookte aardappel of gedroogd volkoren brood, een hardgekookt ei mag maandelijks gegeven worden. Het ei hoeft niet gepeld te zijn, een kleine opening in de schaal is voldoende. Het zal de ratjes stimuleren een manier te zoeken het ei te openen. Extra's moeten doorgaans binnen het half uur door de groep opgegeten kunnen worden, anders bied je teveel aan. Verminder in dat geval de portie.tussen mens en dier optimaal worden. Inhoud, de tamme rat is een alleseter die voornamelijk leeft van eiwit- en zetmeelrijk voedsel. Hij leeft onder andere van graan, zaden, noten en eieren. Dierenspeciaalzaken bieden aangepast rattenvoer aan dat meer eiwitten bevat dan het meeste andere knaagdiervoer. Konijnen- of hamstervoer is ontoereikend voor de voedingsbehoeften van een tamme rat daar het vooral onvoldoende eiwitten bevat. Eekhoornvoer benadert nog het meest het rattenvoer. Maar tegenwoordig hebben ze in bijna iedere goede dierenwinkel wel rattenvoer. Basisvoer bewerken, het is aangewezen om het speciale rattenvoer als basisvoer aan de huisdierrat aan te bieden.
Voortplanting ratten
Rated 4/5 based on 642 reviews
Recensies voor het bericht voortplanting ratten

 1. Agorivuq hij schrijft:

  Een aantrekkelijke uitgave voor volwassen en jonge liefhebbers vanaf. Daarnaast leven ook de muskusrat en woelrat (waterrat) in onze omgeving. Bruine rat, de bruine rat is vooral in vochtige omgevingen terug te vinden en is vooral 's nachts actief. Opslagplaatsen, schuurtjes, kelders, voorraadkasten, zolders.

 2. Gelopi hij schrijft:

  Professionele preventie of bestrijding, heeft u last van ratten in uw bedrijf of huis of heeft u een andere vraag? Gewicht vrouwtje: 250-300 gram, gewicht mannetje: 500-700gram, geslachtsrijp: 6 weken. Download Formats: ibooks, epub, mobi, pdf, lit, azw, odf, fb2, prc. Wat weet jij over ratten?

 3. Sopykem hij schrijft:

  Voedsel, zwarte ratten eten overwegend plantaardig voedsel zoals granen en vruchten. Verspreiding van ziektes: zoals salmonella. De uitwerpselen van de bruine rat verschillen van die van de zwarte rat doordat ze 'lelijker' zijn, niet mooi afgerond en groter.

 4. Pyhuf hij schrijft:

  Ze hebben 4 tot 7 worpen met 8 à 12 jongen per worp. Draagtijd: 20-22 dagen, aantal jongen: 6-12 rittens per worp. Nl Als de Schepper niet voor de bestuiving van planten had gezorgd door ze aantrekkelijk te maken, zouden miljoenen planten zich niet kunnen voortplanten. tamme, rat, ratten, kleuren, voortplanting, rattery, ratteries.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: